laupäev, 14. mai 2011

Pole see, kes olin eile...


Iga inimene on vaba leidmaks oma õnne ja teed. Elu ongi ju otsing, lakkamatu otsing, meeleheitlik otsing, mis paneb meid tegutsema. Alicet ei rahuldanud üksikasjad, mis ta oli juba saavutanud ja kätte saanud. Suured muutused ta emotsioonides ja isiklikus elus panid kogu ta olemuse proovile. Ta kaevus sügavale endassse ja otsis vastuseid küsimustele, mis teda painasid. Oma sisemuse sunnil oli ta ju teinud asju, mida muidu ei oleks ta kunagi teinud.
Alicele meeldis ärgata hommikul Antsu kõrval ja vaadata kuidas ta toimetab. Ikka veel sai Alice oma hommikukohvi ja võileiva voodisse. Kui Alice oleks tahtnud, oleks Ants ilmselt talle ka tähed ja kuu taevast alla toonud. Ta oli valmis tema jaoks kõigeks, hoolimata sellest, et Alice oli talle ju palju muret ja valu tekitanud. Ants ei meenutanud neid aegu kunagi. Tema jaoks eksisteeris ainult see, mis oli just praegu.
Tegelikult igatses Alice küll taga seda aega, kus tema oli just see hommikul esimene ärkaja. Talle oli alati meeldinud ise lauda katta ja siis oma meest ja lapsi sinna oodata. See oli olnud tema iga hommikune esimene väike rõõm. Kogu pere armsalt laua ääres koos enne, kui kõik oma päevatoimetuste juurde läksid.
Alice ei tahtnud Antsu solvata ja talt seda tema rõõmu ära võtta. Ta oli ju niigi juba liiga palju tema ellu sekkunud. Tasapisi oli ta ikka enam ja enam sisenenud Antsu maailma ja võtnud temalt ära ta igapäevaseid tegemisi. Ega see kerge ei olnud, ei talle ega Antsule. Siiamaani oli see ju olnud ainult Antsu kuningriik.
Alice pidi olema ettevaatlik oma sõnade ja tegudega. Sõnadega sai ju avada uksi ja teha head ning isegi haiget. Samuti võis põhjustada valu, mis oleks võinud kauaks südamesse jääda. Vahel võis ju vihahoos öelda palju, mida hiljem kahetseda. Armastatut tuli ju võtta just sellisena nagu ta oli, mitte sellisena nagu Alice oleks tahtnud teda näha. Aegajalt öelda talle midagi siirast ja südamest head. Peale iseenda peaks ikka hoolima ka teistest ja seda ka välja näitama. Alice uskus, et ta saab sellega hakkama. Ta oli sinnapoole ju teel.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar